Ara mazeret sınavı nedir?
Mazeret sınavı, ilgili Kurul tarafından kabul edilen haklı ve geçerli bir nedenle sınavlara katılmayan öğrenciler için yapılan bir sınavdır. Öğrenci, mazeret tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde destekleyici belgeleri ekleyerek ilgili akademik birime başvuruda bulunarak ilgili akademik birime başvurmalıdır.
Mazeret sınavına kimler girebilir?
Öğrencinin sağlık nedeniyle mazereti olması ve bunun doktor raporu ile belgelendirilmesi gerekmektedir. Sınavları aynı gün ve saatte planlanan öğrenciler, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkına sahiptirler.
Mazeret sınavı için rapor şart mı?
TEKRAR SINAV KABUL KOŞULLARI Hastalık: Öğrenci sağlık şikayetlerini bir raporla belgelemelidir. Hastanelerden, pratisyen hekimlerden, sağlık merkezlerinden ve diş kliniklerinden alınan tüm raporlar geçerlidir, ancak özel doktorlardan alınan raporlar kabul edilmez.
Mazeret notu nedir?
Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeretli sınavlar akademik haftanın 13. ve 14. günlerinde yapılacaktır. Haftalar arasında tek sınavla yapılacak ve öğrencinin mazereti nedeniyle katılamadığı kısa sınavların yerine geçecektir. Telafi sınav notu genel nota dahil edilen tek sınav notudur.
Ara sınav ne demek?
Vize sınavları ve ara sınavlar aynı şeydir. Vizeler bu arada gerçekleştiği için bunlara vize sınavları da denir.
Mazeret sınavı nasıl oluyor?
Madde 2 – (1) Mazeret sınavı; herhangi bir nedenle ara sınava katılamayan öğrencilere yönelik bir sınavdır. Mazeret sınavları, ara sınavların bitiminden itibaren 15 (on beş) gün içinde ilgili kurullarca belirlenen tarihlerde yapılır.
Mazeret sınavına giren büte girebilir mi?
Ara sınav (intermediate exam) için mazeret kontrolü yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavı (final) mazereti bütünleme sınavına sayılacak ancak bütünleme sınavı mazereti kabul edilmeyecektir.
Raporsuz sınava girilir mi?
Gerektiğinde öğrenci rapor beklenmeden sınava gönderilir, ancak öğrenci yönetmeliğe uygun olarak raporunu zamanında teslim etmezse bu sınav geçersiz sayılır.
Lisede raporlu öğrenci sınava girebilir mi?
(3) Öğrenci hastalık süresince sınavlara giremez. Öğrencinin sağlık raporu olsa bile girdiği sınav geçersiz sayılır.
Mazeret sınavı dilekçesi kime verilir?
Mazeretin kabulü Yukarıda sayılan mazeretlerden herhangi biri nedeniyle sınava giremeyen öğrenci, mazeretli sınavına hangi ders veya derslerden girmek istediğini belirterek ve gerekli belgeleri ekleyerek Dekanlık/Müdürlüğe dilekçe verir.
Sınav için mazeret izni alınır mı?
Memurların izin hakları 657 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. Kanuna göre yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni ve refakat izni gibi izin hakları bulunmaktadır. Sınavlar için özel kabul kuralları yoktur.
Telafi sınavının telafisi olur mu?
Telafi sınavı için telafi sınavı var mı? Telafi sınavına girmemiş öğrencilerin telafi sınavına girmeleri için genellikle bir yol yoktur. Ancak geçerli bir mazereti olan öğrenciler öğretmene başvurarak ek sınav talebinde bulunabilirler. Bu talebin kabul edilip edilmemesi okul yönetiminin takdirindedir.
Ara sınav mazeret ne demek?
Sınav çakışması nedeniyle yeniden sınav hakkı: Aynı yarıyılda olmak koşuluyla, aynı günde 3 veya daha fazla dersten (5/i dersleri hariç) sınava giren öğrenciler ile o yarıyılın sınav tarihlerinde çakışan dersleri, aynı gün ve saatte olmak koşuluyla alan öğrenciler yeniden sınav hakkından yararlanabilirler.
Tek ders sınavının mazereti olur mu?
2) Öğrencinin kayıtlı olduğu dersten bir kez tek ders sınavına girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan kişi, ileri dersin açıldığı ilk yarıyılda başarısız olduğu derse yeniden kayıt yaptırmak zorundadır. 3) Tek ders sınavında başarısız olmanın mazereti yoktur.
Mazeret sınavı ne zaman açıklanır?
Geçerli mazereti olan öğrencilerin sınava katılmama nedenleri, ortak yazılı sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içinde velileri tarafından okul müdürüne yazılı olarak bildirilir. Mazereti nedeniyle ortak yazılı sınava katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılır.
Ara muafiyet sınavı nedir?
Muafiyet sınavı, bir diğer adıyla yetenek sınavı, Türkiye’de yabancı dilin zorunlu olduğu üniversite bölümlerinde yabancı dil bilgisi yeterli olan öğrencilere Eylül, Ocak ve Haziran aylarında olmak üzere üç kez yapılan sınavdır.
Rapor olmadan telafi sınavına girilir mi?
Belge olmadan bütünleme sınavına katılım genellikle mümkün değildir.
Vizenin telafisi olur mu?
A: Vize telafi sınavına katılmak için mazeretinizi ve mazeretinizi belgeleyen belgeleri içeren bir dilekçeyi bölüm sekreterliğine sunmanız gerekir. Bu başvurular değerlendirilecek ve ardından telafi sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.
Raporlu öğrenci sınava girmezse ne olur?
Öğrenciler her ders için en az iki yazılı sınava tabi tutulurlar. (2) (Not: -29403 OG) Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre mazereti nedeniyle 60 gün devamsızlık yapan öğrencilerin yarıyıl notları, gerektiğinde bir yazılı sınav eksiği ile değerlendirilebilir.